Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разкриват допълнително 30 легла в Инфекциозна заради хепатита
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:43 / 04.08.2006Коментари ()1589
Още 30 легла ще бъдат разкрити в Инфекциозна клиника на Университетската болница "Свети Георги", за да бъдат хоспитализирани новите болни от хепатит А, съобщи за радио Пловдив директорът на Регионалния център по здравеопазване д-р Георги Божиков. За целта ще бъдат освободени лекарски кабинети и други стаи, ползвани от администрацията, и ще бъде сформирано временно ново отделение.

Припомням, че в клиниката вече бяха разкрити 30 легла. Според д-р Божиков не е необхдимо и няма да се назначават нови специалисти и персонал, а клиниката ще се справи със своя личен сътав. Постигната е договореност със Здравното министерство и за пациентите без здравни осигуровки ще бъдат отпуснати допълнително средства на университетската болница. За останалите болни, които 90% са деца и са осигурени от държавата, ще плати здравната каса.

До момента болните от жълтеница от "Столипиново" са 147, от Шекер махала 24, а общо за Пловдив - 192-ма. 11 роми са приетите на лечение от Строево, 7 са болните от с. Динк. Ситуацията в Пловдив е под контрол и според здравните специалисти, които днес обсъдиха мерките за ограничаване на болестта, до няколко дни се очаква постепенното намаляване на броя на заразените.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Razkrivat-dopulnitelno-30-legla-v-Infekciozna-zaradi-hepatita-18263
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.