Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Финансовият министър Пламен Орешарски в Пловдив на семинар за структурните фондове на ЕС
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:35 / 30.08.2006Коментари ()799
Основна цел на бюджета на България за 2007-ма ще е запазването на макроикономическата стабилност и посрещане на предизвикателствата от първата година на членството в Европейския съюз - обяви в Пловдив финасовият министър Пламен Орешарски. Според него българите нямат основание за притеснение от финансов шок при влизането в съюза и затова правителството засега не предвижда шокови компенсаторни механизими, къвто е еднократното увеличаване на заплатите в страната. Министърът не се ангажира с оценка на искането на колегата си Емилия Масларова минималната заплата в страната да стане 200 лева и откза конкретен коментър за по- висока данъчна ставка за най- високите доходи.

Министерството на финансите ще създаде специален фонд за подпомагане на общините при усвояването на средствата от европейските програми- съобщи министър Орешарски. Участие в него ще имат Световната банка и Европейската банка за възстановяване и развитие. Този фонд ще дава краткосрочно финансиране на проекти, вече одобрени от други програми. Предстои подписване на меморандум и с европейската инфестиционна банка, която ще осигури предварително финансиране за изграждане н апътища и пречиствателни станци. Предвижда се да 2013 година банката да отпусне един милиард и 200 милиона евро за подобни проекти.

Информацията е на радио Пловдив.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Finansoviyat-ministur-Plamen-Oresharski-v-Plovdiv-na-seminar-za-strukturnite-fondove-na-ES-18824
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.