Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивски ученици опознаха културните забележителности на Източните Родопи
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:43 / 06.11.2023Коментари ()1862
Бижутерите от VIII и IX клас на СУ "Никола Вапцаров" бяха на пътешествие в Източните Родопи. Към тях се присъединиха и ученици от специалността "Графичен дизайн" от същото училище.

Частният исторически музей "Христо Чолаков" в село Бориславци бе първата спирка на учениците. Обектът разполага с огромна колекция от планински кристали и камъни от цял свят. Впечатление прави и залата с нумизматика, както и предметите от ХХ век.

"Разгледахме прекрасни и редки образци на минерали, които не можем да видим в други музеи" - сподели за Plovdiv24.bg г-жа Станка Ганева, учител по бижутерия.

Следващата спирка в маршрута на пътешествениците беше монумент Пресвета Богородица, който е вписан в книгата на Световните рекорди на Гинес като най-високата в света статуя на Дева Мария с Младенеца. Намира се в Хасково, високa е 32,8 метра.

След нощувката в града на Богородица средношколците направиха сутрешна разходка в парк "Кенана". Там посетиха Зоологическата градина, където се снимаха с лъва.

Последната локация на екскурзиантите бе един от най-ярките паметници на тракийската култура. Изключителната Александровска гробница датира от IV в. пр. Хр. Всички бяха впечатлени от уникалните ѝ стенописи.

Накрая с песни, танци, викторина и добро настроение туристите се прибраха в Пловдив.

"Благодаря на учениците за проявената любознателност и отличното им представяне!" - сподели г-жа Ралица Йонова, класен ръководител на осми клас.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivski-uchenici-opoznaha-kulturnite-zabelezhitelnosti-na-Iztochnite-Rodopi-1886009
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.