Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Често я наричат "храната на бъдещето" и това съвсем не е случайно
Автор: Йоланда Пелова 08:24 / 07.11.2023Коментари ()1422
©
Куркумата често е наричана "храната на бъдещето" и това съвсем не е случайно. Тя е един от най-мощните естествени антиоксиданти и имуностимулатори. Допълнително, куркумата има и превантивна функция срещу акумулирането на калции в жлъчката и има подчертан благоприятен ефект върху метаболизма и храносмилането.

Куркумата е основната подправка в кърито, е може би най-мощната билка на планетата в борбата и в потенциалното обръщане на редица болести.

Куркумата (Curcuma Longа) e позната още като турмерик, индийски шафран и златната подправка, е тревисто растение от семейството на джинджифила (сем. Zingiberaceae). Двете си приличат по това, че имат силно развито коренище. Именно тази част на куркумата намира първоначално приложение като подправка още преди 4000 години. 

Билката има толкова много лечебни свойства, че в момента са публикувани над 10301 свързани статии, доказващи нейните многобройни ползи, както и на известното лечебно съединение, което се намира в куркумата – куркумин.

Това поставя куркумата на върха в списъка като една от най-често споменаваните билки с лечебни свойства в цялата наука. Следващите най-популярни изследвани билки са чесън, канела, женшен, джинджифил и млечен бодил (milk thistle).


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Chesto-ya-narichat-hranata-na-budeshteto-i-tova-suvsem-ne-e-sluchaino-1886978
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.