Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 2000 електронни подписа ще бъдат раздадени на администрациите в страната
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:56 / 03.09.2006Коментари ()1748
Министерството на държавната администрация и административната реформа (МДААР) ще предостави в следващите месеци общо 2150 електронни подписа на всички административни структури в страната. Това каза министър Николай Василев на среща в Несебър с областните управители и управителния съвет на НСОРБ.

Представителите на регионалната и местната власт обсъдиха предстоящите промени в законодателството във връзка с електронното управление и организацията на административното обслужване. Бяха обсъдени също така подготовката на предстоящите президентски избори, както и участието на областните и общинските администрации в оперативната програма “Административен капацитет”.

През септември ще започне вторият етап от обученията по информационни технологии за служителите в администрацията, в който ще се включат още 10 000 души и така общо за годината ИТ курсовете ще преминат над 20 хил. служители. Министър Василев припомни, че поради големия интерес и благодарение на икономии в бюджета на МДААР допълнително ще бъдат обучени 5000 служители по английски език, с което техният брой ще стане общо 12 000 за тази година.

Министър Василев благодари на кметовете и областните управители за доброто партньорство и допълни, че след присъединяването на страната ни към Европейския съюз все повече ще се засилва ролята на местната власт. Той акцентира и върху важността на изграждането и развитието на електронното правителство като средство за улесняване на работата на администрацията. Електронното управление ще намали пречките пред бизнеса и като цяло ще подобри инвестиционния климат в страната.

По отношение на техническата организация на изборите министър Василев припомни, че има специален раздел в интернет сайта на министерството, в който всички общински и областни администрации могат да намерят всички нормативни документи, свързани с провеждането на изборите.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Nad-2000-elektronni-podpisa-shte-budat-razdadeni-na-administraciite-v-stranata-18900
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.