Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Министър Масларова, холандският посланник Вилем Ван Ее и финансовият министър Орешарски ще открият възстановени обекти по проект "Красива България"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:51 / 04.09.2006Коментари ()825
Утре, 5 септември 2006 г., министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, посланикът на Кралство Нидерландия Вилем Ван Ее и министърът на финансите Пламен Орешарски ще открият възстановени обекти по проект «Красива България» със средства от дарението на Кралство Нидерландия. Двата реконструирани обекта са по Мярка “Възстановяване на социалната инфраструктура след унищожителните наводнения”.

Официалното откриване на обектите ще започне в 09.00 часа в Дома за възрастни с физически увреждания в с. Щърково, община Лесичово. В 10.30 часа ще бъдат открити обновените Детски ясли «Недялка Шилева» в гр. Съединение.

Финансирането на проектите е в размер на 2,2 млн. евро. Всички общини, посочени от донора, получават 80 % от стойността на проектите безвъзмездно от холандската помощ, а останалите 20 на сто са тяхно съфинансиране.

В Дома за възрастни с физически увреждания в с. Щърково, община Лесичово, е направен основен външен ремонт, подменена е покривната конструкция и дограмата. Общата стойност на строително-ремонтните работи е 79 886 лв., а при реализацията на дейностите бяха наети 8 безработни лица.

В Детски ясли “Недялка Шилева” в гр. Съединение е направен външен ремонт, подменена е дограмата, покривната конструкция и електрическата инсталация. Общата стойност на строително-ремонтните работи е 92 158 лв., а за реализацията на обекта бяха наети 6 безработни лица.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Ministur-Maslarova-holandskiyat-poslannik-Vilem-Van-Ee-i-finansoviyat-ministur-Oresharski-shte-otkriyat-vuzstanoveni-obekti-po-proekt-Krasiva-Bulgariya-18922
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.