Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Собственикът на "Вайбър" планира да пусне патентован AI модел подобно на ChatGPT
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:01 / 18.12.2023Коментари ()3206
©
Вайбър планира да пусне собствен патентован езиков модел с изкуствен интелект, каза неговият главен изпълнителен директор Хироши Микитани пред CNBC в интервю.

Хироши "Мики“ Микитани каза, че компанията работи върху свой собствен голям езиков модел. Това са огромни алгоритми, обучени върху масивни набори от данни, които са в основата на приложения с изкуствен интелект, като ChatGPT на OpenAI.

Rakuten, компанията майка на Вайбър, има редица бизнеси от банкиране до електронна търговия и телекомуникации, следователно разполага с голямо количество "много уникални“ данни, на които да обучава своя LLM, според Микитани.

"Никой няма набор от данни като нас“, добави той.

Компанията планира да използва модела с изкуствен интелект вътрешно, за да подобри оперативната ефективност и маркетинга с 20%. Но също така се планира той да бъде предлаган и на други фирми.

"Можем лесно да ги научим [фирмите], да го опаковаме и да им предоставим платформата, за да могат напълно да го използват за своя бизнес“, каза Микитани.

Главният изпълнителен директор добави, че Rakuten ще "има нещо в рамките на няколко месеца“. Точен график за стартиране няма.

Микитани заяви, че навлизането в AI ще осигури на Rakuten "огромен растеж на печалбата“.

 

 

 



Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Sobstvenikut-na-Vaibur-planira-da-pusne-patentovan-AI-model-podobno-na-ChatGPT-1936178
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.