Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Инициатива на пловдивската полиция е на път да се превърне в национална
Автор: Цвети Тончева 14:03 / 01.01.2024Коментари ()3704
©
Инициатива на пловдивската полиция е на път да се превърне в национална. Това съобщи в интервю за Plovdiv24.bg директорът на ОДМВР старши комисар Георги Чергов.

"Като такава положителна инициатива бих посочил едно обучение, което съвсем наскоро приключи – на писта "Дракон“ в село Калояново, което беше организирано по проект с Фонда за безопасност. Лектор беше Илия Царски – знаете, популярен автомобилен състезател. На това обучение преминаха абсолютно всички служители, униформени, на които ежедневно в своята дейност, работейки на улицата, им се налага понякога да предприемат по-рискови маневри и по-рисков начин на шофиране. И това обучение даде възможност на колегите да придобият допълнителни знания, които да им помогнат да бъдат по-отговорни и да изпълняват рисковите си задачи по начин, безопасен за тях и за всички останали граждани", каза Чергов.

Дирекцията отчита тази инициатива като положителна и полезна. След като е докладвано за положителните резултати на по-високо ниво, на ръководството в МВР, вече има постъпки тя да се превърне в една по-мащабна инициатива. При нея на обучение ще преминат служители и от другите областни дирекции на МВР.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Iniciativa-na-plovdivskata-policiyae-na-put-da-se-prevurne-v-nacionalna-1950948
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.