Единствената храна, която трае вечно | ||||||
| ||||||
Благодарение на магическата работа на пчелите (те имат специални ензими, които основно инхибират растежа на бактериите) и начина, по който медът се обработва за съхранение, това е може би най-дълготрайната храна. Медът е предимно захар; ниското съдържание на вода го прави трудно за живот за бактерии и плесени. Дебелината му и ниското рН също възпрепятстват растежа на микробите. Докато е правилно съхраняван и незамърсен, той ще издържи за неопределено време. Дръжте съда с меда плътно затворен, за да избегнете кристализация, но ако вашият мед се втвърди с времето, просто поставете буркана в купа с топла вода и разбъркайте внимателно, докато се разтопи. Диетолозите съветват да започнете денят си рано сутрин на гладно с една лъжичка натурален пчелен мед , половин изцеден лимон и щипка канела , разбъркани заедно в топла вода. Това ще пречисти тялото ви и ще редуцира излишните килограми . |