Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Забрана за улов на някои видове риба от утре
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:31 / 30.09.2004Коментари ()8100
©
Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури напомня на риболовците в страната, че съгласно Приложение № 1 към чл. 32, ал. 1 от ЗРА, в петък, 1 октомври, влиза в сила забраната за улов на балканска пъстърва, сивен, сит, пелед и езерна сьомга, съобщи пресслужбата на агенцията. Размножителният период на тези видове продължава до 31 януари догодина.
Дъговата (американска) пъстърва не попада под забрана, тъй като учените все още не са наясно, дали тя се размножава по естествен път в българските условия. Във водоеми и реки, където се срещат дъгова и балканска пъстърва, уловът на американка е разрешен, при условие обаче, че спазва стриктно забраната за улов на балканка. Инспекторите на ИАРА по места са инструктирани да следят зорко и ще проверяват живарниците и рибарските кошчета. При наличие на забранени риби ще се налагат санкции в рамките на закона.
В ЗРА не е предвидена т.н. "Пъстървова зона" по реките. Забранени за улов са само определени видове риба, а не отделни водоеми или участъци от реки.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zabrana-za-ulov-na-nyakoi-vidove-riba-ot-utre-2032
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.