Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Пазарджик търси да наеме гардове и патрулни автомобили
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:08 / 17.11.2010Коментари ()898
Община Пазарджик търси да наеме гардове, а при нужда и патрулни автомобили. Охранителната фирма ще бъде избрана чрез конкурс. Пазителите ще влязат в ключови общински обекти като административни сгради, училища и детски градини. Освен това част от обектите ще се пазят и със СОТ. При нужда общината ще може да си поръча на фирмата и патрулиращи автомобили.

През тази година сме избрали друга схема при избора на изпълнител. Ще търсим най-ниската цена за един охранител. След това ще ангажираме пазачи в зависимост от конкретните нужди. През миналата година искахме "твърда" бройка, а през годината се оказа, че на някои места нуждата от охрана отпада, а се появяват други критични точки, които не са предвидени в първоначалната поръчка, обясни секретарят на община Пазарджик Румен Кожухаров.

По същия начин ще се действа и при избора на фирма, която ще охранява обекти със СОТ системи, съобщи той. През миналата година и тази поръчка се изпълнявала на базата на списък с обекти, а сега ще се работи по заявка спрямо конкретните обстоятелства. През изтичащата година общината брои по 458.61 лева за един охранител, а за охраняван със сигнализация обект - 60 лева месечно.

Източник: в. "Марица"


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Obshtina-Pazardzhik-tursi-da-naeme-gardove-i-patrulni-avtomobili-207265
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.