Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ново 20: Ето кога затварят Бетонния мост
Автор: Диана Бикова 17:12 / 12.06.2024Коментари ()17932
©
Движението по Бетонния мост ще бъде спряно, след като се пуснат влаковете от централна гара до гара "Филипово", научи ексклузивно Plovdiv24.bg.

Проверихме какво се случва на обекта и видяхме, че четирите челни коловоза са завършени. Има траверси и релси, пероните са готови. Сега остава да се довършат навесите за пътници и да се сложат грапавите плочки за незрящи хора. Работата трябва да приключи до края на седмицата. Отделно от това железопътната линия е почистена, а на бариерите покрай булевард "Копривщица" е направена профилактика. 

От вчера комисия, назначена от генералния директор на НКЖИ, е на терен и  проверява изпълнението на строителните дейности по линията. До 17 юни комисията трябва да излезе с решение дали е безопасно да се пусне влаковото движение между централна гара и "Филипово".

Между другото, временният перон на Сточна гара, където ще спират влаковете от/до Асеновград, вече е готов.

До края на седмицата трябва да е напълно готов и участъкът на "Кукленско шосе", който се ремонтира в момента

Датата 17 юни съвпада с ориентировъчния срок за спиране на трафика през Бетонния мост. Изпълнителите от "Трейс груп холд" имат готовност да започнат работа по съоръжението още от понеделник, каза за медията ни ръководителят на обекта Николай Иванов.  

До тогава общината и КАТ трябва да одобрят новата организация на движение.

Най-важният въпрос е откъде ще минават автобусите от градския транспорт, които сега се движат през Бетонния мост. Логично е трафикът да се пренасочи през надлез "Родопи" и през Коматевския транспортен възел, но коя линия по кое трасе ще се движи - все още не е известно.

Проблемът е изключително сериозен за хората, които живеят в Кючука и работят в "Северен" (или обратно), тъй като трябва да си направят разчет на времето за изминаване на разстоянието, за да не закъснеят за работа.


Още по темата: общо новини по темата: 335
17.10.2024 »
14.10.2024 »
14.10.2024 »
05.10.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Novo-20-Eto-koga-zatvaryat-Betonniya-most-2149666
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.