Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Запрян Тодоров иска да се върне на поста директор на "Общински пазари"
Автор: Диана Бикова 15:32 / 02.07.2024Коментари ()2823
©
Възстановеният на работа от съда Запрян Тодоров е подал официално заявление в деловодството на общината да се върне на поста директор на ОП "Общински пазари". Заедно с адвоката си са били днес в сградата на пл. "Стефан Стамболов" 1, предава Plovdiv24.bg.

Тодоров е поискал среща с кмета, но такава не се е случила, тъй като Костадин Димитров имал друга среща. "Явно не иска да разговаря с мен", лаконично коментира. Разговарял със секретаря Ангелина Топчиева, която приела заявлението и казала, че кметът ще реши какво да се прави. "Какво ще решава? Има съдебно решение, трябва да го изпълни" - допълни Тодоров. Все пак е решил да изчака до края на седмицата. 

След уволнението на Запрян Тодоров начело на ОП "Общински пазари" е назначен бившият зам.-кмет на "Западен" от предходния мандат Димитър Караилиев. Към момента не е ясно как ще се развие ситуацията

Пловдивският районен съд излезе с окончателно решение, с което го възстановява на работа. В съобщението на съда до ищеца Запрян Тодоров от 24 юни се посочва, че е възстановен на работа и може в двуседмичен срок да се яви при работодателя и ОП "Общински пазари" за заемане на длъжността "директор" съгласно 345, ал. 1 от Кодекса на труда. Договорът му, подписан от предишния кмет, е до 2026 г., а съдът обяви уволнението му за незаконно.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zapryan-Todorov-iska-da-se-vurne-na-posta-direktor-na-Obshtinski-pazari-2171076
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.