Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Едно си баба знае: Дошков пак обвини община Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:59 / 03.07.2024Коментари ()4403
© Facebook
До края на седмицата се очаква "Хеброс бус“ да предостави пълна информация за маршрутните разписания по населените места, както и информация за пътникопотока, съобщи кметът на Община Хисаря Ива Вълчева, предава Plovdiv24.bg.

По-рано днес се е провела среща между нея и собственика на фирма "Хеброс бус" Веселин Дошков относно желанието за надежден автобусен транспорт и ясните му разписания.

Кметът Вълчева е поискала категорични гаранции от "Хеброс бус“, че ще спазват и коректно ще изпълняват маршрутните разписания.

В допълнение са били обсъдени и маршрутните разписания както от общинската, така и от областната и републиканска схема.

Веселин Дошков е заявил, че създаденият проблем е изцяло по вина на община Пловдив.

"Проведох разговор със зам.-кмета на Община Пловдив с искане да намерят бързо решение. Община Хисаря не е възложител на тези линии и не може ефективно да се намеси в изпълнението на договорните Ви отношения, но те не бива да са за сметка на нашите жители.“, заяви Вълчева.

Тя категорично поиска гаранции от превозвача за спазване на подписаните с община Хисаря договори като припомни, че седемгодишният договор за обществен превоз на пътници по линиите от Областната и Общинската транспортната схема е подписан на 5 май 2023 година.

Община Хисаря извършва анализ на текущото състояние на автобусния транспорт.

"Ще бъде създадена система за мониторинг и оценка на услугите, както и механизми за обратна връзка с пътниците. Ще се идентифицират населените места с липсващи или недостатъчно обслужвани автобусни линии и ще предприемем всички разрешени от закона действия, за да осигурим по-добра свързаност на малките населени места с областния и общински център. Включително и чрез мотивирано предложение до Министерство на финансите, Министерство на транспорта и всички останали отговорни институции, за да се намери най-доброто решение за хората. “, заяви кметът на община Хисаря.


Още по темата: общо новини по темата: 22
02.10.2024 »
01.10.2024 »
30.09.2024 »
19.09.2024 »
10.09.2024 »
09.09.2024 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Edno-si-baba-znae-Doshkov-pak-obvini-obshtina-Plovdiv-2173333
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.