Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Съдът измени мярката на хакера "Емил Кюлев"
Автор: Петър Дучев 14:35 / 09.07.2024Коментари ()1754
©
Мярката за неотклонение на Теодор Илиев, обвинен за неправомерен достъп, копиране и унищожаване на данни от информационни системи на различни държавни учреждения и юридически лица, беше изменена от "задържане под стража" в "подписка".

Апелативните съдии не се съгласиха с направения от Софийски Градски съд извод за наличие на обосновано подозрение за авторство на деянието, тъй като на този етап събраните доказателства са в голямата си част гласни, без да са налице каквито и да било експертни справки или експертизи на иззетите по делото веществени доказателства от обитаваното от обвиняемия жилище.

Последното е от съществено значение за доказване наличието на обосновано предположение по вмененото обвинение, както и връзката между неправомерно достъпените информационните системи и конкретното физическо лице, за което се твърди, че е сторило това от съответните профили и IP-адреси.

Съдът посочва, че за дългия период на разследване, а именно от 2020 г. до 2024 г., органите на досъдебното производство са имали достатъчно време, за да установят има ли връзка между IP – адресите, от които са извършвани неправомерните действия, ползвани от представящия се за "Емил Кюлев" и обвиняемото лице Теодор Илиев.

Определението е окончателно и не подлежи на жалба и протест.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Sudut-izmeni-myarkata-na-hakera-Emil-Kyulev-2179655
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.