Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 20 къщи са изгорели в пловдивското село Отец Паисиево
Автор: Цвети Тончева 15:39 / 17.07.2024Коментари ()4487
Все още е динамична ситуацията край село Отец Паисиево, община Калояново. Към момента от западна страна фронтът е погасен, като основното разпалване е на запад и север. Това съобщи за Plovdiv24.bg директорът на Пожарната в Пловдив старши комисар Васил Димов. В тези посоки е съсредоточена по-голямата част от техниката.  

"Много е динамична обстановката, зависими сме от времето“, добави Димов.

Той информира още, че военни сили вече участват в гасенето на огъня, очаква се още една група от тях да се присъедини до края на деня.

На територията на областта в момента няма други по-съществени пожари, само дребни запалвания. В Каравелово и Богдан всичко е приключено.

По думите на директора на Пожарната в Пловдив за предходните 24 часа в областта са станали повече от 40 пожара. Ето защо се приканват гражданите към максимална предпазливост и отговорност.

"В момента колегите са максимално натоварени, и то не от днес. В последните седмици целият състав е на максимално натоварване. Този ресурс, който отнема един такъв пожар, като този в Отец Паисиево, създава максимални предпоставки за по-трудно реагиране в останалите места в областта, ако се наложи. Така че натоварването е изключително голямо за всички екипи“, отбеляза още Васил Димов.

Апелът на огнеборците е всички граждани да бъдат изключително внимателни в дейността си и в никакъв случай да не ползват открит огън сега. При код "червено“ и тези температури, и вятър всяко ползване на огън е предпоставка за възникване на пожар и всеки вече може да добие представа до какви щети може да доведе това нещо.

В село Отец Паисиево са изгорели над 20 къщи. Точният им брой ще бъде уточнен по време на финалните огледи.

"Сега основно нашите усилия са насочени към по-скорошно ликвидиране на ситуацията. За щастие няма пострадали хора“, каза още старши комисар Васил Димов.


Още по темата: общо новини по темата: 67
15.09.2024 »
09.09.2024 »
28.08.2024 »
16.08.2024 »
29.07.2024 »
24.07.2024 »
предишна страница [ 1/12 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nad-20-kushti-sa-izgoreli-v-plovdivskoto-selo-Otec-Paisievo-2190381
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.