Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ученици от ПГЕЕ успешно завършиха обучението си по "Еразъм+" във Виена
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:52 / 24.07.2024Коментари ()1529
18 ученици от 11 клас на Професионална гимназия по електротехника и електроника успешно завършиха обучението си по европейска мобилност по програма "Еразъм+" във Виена, Австрия, научи Plovdiv24.bg. Мобилността е продължила цели три седмици. 

Всички участници, както и австрийските работодатели са удовлетворени от учениците на ПГЕЕ - Пловдив. 

Ученикът Алберт Стоянов, който е бенефициер по програмата сподели своите впечатления от преживяното:

"Производствената практика по програма Erasmus+, организирана от Професионална гимназия по електротехника и електроника в град Пловдив, е едно прекрасно изживяване, пълно с щастливи моменти и нови знания, които пожелавам на всеки един ученик да изживее. Чувстваш, че си в нов свят, далеч от дома, в който заедно с твоите приятели живеете задружно и си помагате, като през това време се запознавате с нови хора и култури. По време на стажа ще срещнете професионалисти във всяка сфера, в която искате да продължите своето професионално развитие. От тях ще научите много, ще се сблъскате с истинска работна среда, която е на много високо ниво, ще имате възможността да видите как работят тези професионалисти в тази среда. В заключение бих искал да кажа, че трудът, вложен в девети, десети и единадесети клас, отличния успех, уменията да презентирам и издигам авторитета на училището по състезания, за да бъда избран и да отида на едно незабравимо изживяване с моите приятели, си заслужаваше".

През настоящата учебна година мобилност по програма "Еразъм"  осъществиха ученици от гимназията в Малта, Германия и Италия в областта на електрониката, роботиката, изкуствения интелект и киберсигурността.

През 2024/2025 учебна година мобилност ще осъществят 50 ученици и 10 педагогически специалисти в областта на професионалното образование и обучение, както и ученици от IX и X клас в областта на училищното образование. ПГЕЕ- Пловдив притежава 2 акредитации по програма Еразъм+:

В областта на ПОО до 2027 година и в областта на училищното образование до 2027 година.

Програмата насърчава сътрудничеството и обмена на идеи между организации и хора от различни страни. Това ще донесе на възпитаниците от ПГЕЕ идеи за иновации и предприемачески начинания, които ще имат положително въздействие върху обществото.

Възпитаниците на ПГЕЕ- Пловдив са мотивирани и конкурентни на европейския трудов пазар.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Uchenici-ot-PGEE-uspeshno-zavurshiha-obuchenieto-si-po-Erazum-vuv-Viena-2196406
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.