Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Предстои значителна промяна в сектор "Селско стопанство"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:30 / 22.07.2024Коментари ()1085
©
CAP4US

В четвъртък Европейският парламент (ЕП) гласува със значителна преднина за утвърждаване на Урсула фон дер Лайен за нов петгодишен мандат като президент на Европейската комисия (ЕК). 

Нейното преизбиране е добра новина за Европа и трансатлантическите отношения. Този път обаче тя ще трябва да се изправи пред различен набор от предизвикателства в своя дневен ред в сравнение с първия си мандат и те ще дойдат както в рамките на Европейския съюз (ЕС), така и извън него, пише Atlantic Council.

Какво може да се очаква? Преди потвърждението тя изложи набор от предложения в своите политически насоки за следващия мандат на Комисията - комбинирани усилия да очертае своята визия и да спечели гласове. Един от основните й приоритети, спрямо тази предварителна визия, касае и селското стопанство

Най-голямата европейска браншова организация в сектора - Copa-Cogeca излезе с официална позиция относно преизбирането на Урсула фон дер Лайен и нейните приоритети като глава на ЕК.

"Надявахме се на думи и дела за земеделието в първото обръщение на Урсула фон дер Лайен към ЕП, както се и случи. Наистина чухме ключови думи за селското стопанство.

В сравнение с 2019 г. контрастът беше поразителен. Селското стопанство отново играе ключова роля в речта на председателя на Комисията. Еднакво внимание към сектора се забелязва и в реакциите на всички политически партии", пише организацията в своята позиция.

Ако стратегическата посока е ясна, сега е въпрос на превръщане на тази визия в конкретни действия - добавят от COPA-COGECA.

На този фронт Урсула фон дер Лайен обяви представянето на „визия за селското стопанство и храните“ през първите 100 дни от мандата си.

Тази визия ще се основава на текущата работа в рамките на стратегическия диалог, започнат в началото на 2024 г., в който Copa, Cogeca and Geopa участват активно.

 

Информационната кампания "ОСП работи за нас: По-зелени и умни!" се осъществява от Агригейт Медия и е съфинансирана от ЕС.

Следете темата и на cap4us.agri.bg  

CAP4US


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Predstoi-znachitelna-promyana-v-sektor-Selsko-stopanstvo-2210883
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.