Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Проверяват офисите на един от най-големите производители на сладолед в България
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:44 / 06.08.2024Коментари ()2269
©
Служители на КЗК, със съдействието на представители на МВР, извършват проверка в офисите на "Фронери България“ ЕООД.

Проверката на място се провежда в рамките на образувано производство за установяване на евентуално извършено нарушение, изразяващо се в участие в забранени споразумения, сключени между "Фронери България“ ЕООД и членове на мрежата му за дистрибуция на сладоледени изделия, посредством които се нарушава конкуренцията на пазара, изразяващо се в злоупотреба с господстващо положение при разпространението на сладоледени изделия, чрез което се нарушава конкуренцията между дистрибуторите.

Производството е образувано въз връзка с постъпило искане от Айс Крийм България“ ООД и "Ескимос“ ЕООД, които извършват дейност по дистрибуция на сладоледени изделия на територията на цялата страна.

Предмет на проучване в производството е поведението на ответната страна, във връзка с дистрибуцията на сладоледени изделия, като твърденията са, че посредством обвързване на пазара се постига ограничаване или елиминиране на конкуренцията.

След образуване на производството, към искането беше присъединен и сигнал от производител на сладоледени изделия, разпространяващ продуктите си чрез собствена логистична мрежа и конкурент на "Фронери България“ ЕООД.

При извършване на внезапни проверки на място служителите на Комисията разполагат с правомощия да получават достъп, преглеждат и изземват всякакви документи и записи, свързани с дейността на проверяваното дружество, независимо от носителя, на който се съхраняват, както и да изземват средства за предаване на информация и веществени доказателства.

След приключването на процесуалните действия по преписката, КЗК ще се произнесе в рамките на законоустановената си компетентност. 

Компанията произвежда и дистрибутира широка гама от най-известните марки сладоледи в България, като Familia, Nirvana, Boss, Nuii, Milka, Oreo, Aloma и други.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Proveryavat-ofisite-na-edin-ot-nai-golemite-proizvoditeli-na-sladoled-v-Bulgariya-2217027
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.