Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 600 книги дариха асеновградчани за благородна кауза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:39 / 20.08.2024Коментари ()1639
Доброто в Асеновград продължава да завладява сърцата и душите на все повече хора! Асеновградчани от всякакви възрасти участваха отново в благотворителна кауза – този път, подкрепяща образованието и грамотността. Кампанията за събиране на книги, организирана от Общински младежки съвет – Асеновград, пожъна огромен успех. Доброволци дариха повече от 600 произведения. Инициативата се провежда за първи път, но младежите са категорични, че ще бъде повторена.

Дарени са научна и художествена литература, класика, детски творби, ученически помагала, произведения за личностно развитие, животни и природа, поезия и романи, че дори и книги с рецепти и много др. Има не само вече прочетени, които хората са отделили от своята библиотека, в полза на каузата, но и нови. Кампанията беше под надслов "Дарете книга, дарете знание!".

Целта е изпълнена – ще бъдат попълнени нуждите на читалища и библиотеки от селата в община Асеновград. Част от книгите ще бъдат дарени на болницата в града. А други – за научни цели на студенти. Идеята на младежите от Общинския младежки съвет е да се обогати духовният живот и да се насърчи четенето сред млади и стари.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Nad-600-knigi-dariha-asenovgradchani-za-blagorodna-kauza-2233857
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.