Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Читателка съобщава за проблем в НБ "Иван Вазов", който касае много хора
Автор: Диана Бикова 19:15 / 01.09.2024Коментари ()3443
Хора с патерици, трудноподвижни и с инвалидни колички все по-рядко посещават най-голямото книгохранилище в Пловдив Народна библиотека "Иван Вазов". Причината е повече от тривиална - средата е недостъпна за тях заради многобройните стъпала, стръмните рампи, неработеща платформа. За проблема ни сигнализира читателка на Plovdiv24.bg:

"Обръщам се към Вас с надеждата медиите да повдигнат един въпрос, който засяга много хора.

Недопустимо е институция от ранга на Народната библиотека "Иван Вазов" да бъде недостъпна за хора с двигателни увреждания. Хора с бастун, патерици, да не говорим за инвалидни колички просто не могат да преодолеят стълбите, които са единственият достъп до библиотеката. Казвам го от личен опит.

Има една вечно нефункционираща платформа, която изглежда като правена в час по трудово обучение. За една година само веднъж е била в изправност. Говорих лично със заместник-директорката, която само се извини за неудобството. Не е въпрос на удобство само, а на осигуряване на достъп за всички читатели.".

Действително е имало проблем с рампата за инвалиди, но след подаването на сигнал до ръководство е извикана софийската фирма, която я поддържа. Платформата в момента работи, но има нужда от основна профилактика, което ще се случи след края на летните отпуски, коментираха от НБ "Иван Вазов".



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Chitatelka-suobshtava-za-problem-v-NB-Ivan-Vazov-koito-kasae-mnogo-hora-2247363
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.