Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подариха на съветниците портрет на Тодор Александров. Ще носи ли Бетонният мост това име?
Автор: Диана Бикова 09:34 / 12.09.2024Коментари ()1839
Портрети с лика на революционера Тодор Александров получиха пловдивските общински съветници в началото на днешната сесия, предава Plovdiv24.bg.

Инициативата е на групата съветници от "Браво, Пловдив". Някои от колегите им не одобриха подаръка и дори влязоха в дебат с исторически нюанс.

По-късно днес съветниците ще разглеждат предложението на "Браво, Пловдив" за  именуването на Бетонния мост с името "Тодор Александров" или "Александров мост", по подобие на други световно известни градове - Лондон Millenium Bridge, Tower Bridge; Будапеща: Петьофи, "Мост на свободата“.

Мостът свързва районите "Централен" и "Южен". Изграден е от бежанци от Вардарска и Егейска Македония. Ако съоръжението носи името на Тодор Александров, това ще бъде не само уважение към личността на Тодор Александров, но и ще бъде един своеобразен "мост“ на запазване паметта на всички хора, които са намерили своя нов дом в квартала“, пише в предложението на "Браво, Пловдив“.



Още по темата: общо новини по темата: 3
12.09.2024 »
10.08.2024 »
11.07.2024 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Podariha-na-suvetnicite-portret-na-Todor-Aleksandrov-Shte-nosi-li-Betonniyat-most-tova-ime-2260162
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.