Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Интересно откритие за замразените храни
Автор: ИА Фокус 11:07Коментари ()1354
©
Свикнали сме да третираме замразените храни като "задължително зло“. Тази храна е идеална за съвременния градски жител, който няма възможност да купува прясно месо или зеленчуци всеки ден.

Но ако повечето от нас имаха възможността да се откажат от замразената храна, мнозина биха го направили без да се замислят.

Въпреки че, според диетолозите, обработката прави някои продукти само по-здравословни.

Д-р Рианън Ламбърт, който е диетолог и автор на книги за здравословно хранене, е сигурна, че хранителната стойност на храната не се губи, когато е правилно замразена.

Напротив, ако обработката е извършена навреме, такива продукти са много по-здравословни от тези, които се продават в магазина за "пресни“.

Любимите на всички пазари, които продават прясна храна без замразяване, всъщност изобщо не са алтернатива на супермаркетите.

Обработката при замразяването позволява на производителите да не добавят консерванти към продуктите. Следователно замразяването на храна в момента е единственият начин да се запази полезността на храната за продажба.

Най-яркият пример за това явление са морските деликатеси.

Диетологът Рианън споделя: "Неотдавнашно проучване установи, че повечето от Омега-3 в рибата остават налични дори след три месеца замразяване“.

Изследователите са забелязали същия ефект при зеленчуците.

Диетологът обясни: "Замразените броколи често съдържат повече рибофлавин (витамин В2), отколкото пресните им двойници, което е от съществено значение за здравето на храносмилането и мозъчната функция“.

Така че, ако сте купили пресни зеленчуци, но осъзнавате, че скоро няма да можете да ги изядете всички, можете да поставите малко във фризера. Това със сигурност няма да ги направи по-малко полезни.


Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Interesno-otkritie-za-zamrazenite-hrani-2272681
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.