Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Измами в WhatsApp
©
Испанската полиция съобщи, че е арестувала петима души, обвинени, че са измамили две жени с 325 000 евро, като са се представили за холивудската звезда Брад Пит чрез онлайн и WhatsApp съобщения.

Заподозрените са установили контакт с жените на интернет страница за фенове на актьора, носител на "Оскар“, и са ги накарали да повярват, че "имат сантиментални отношения с него“, се казва в изявление на испанската полиция Guardia Civil, предаде АФП, цитирана от БГНЕС.

Представяйки се за Пит, членовете на бандата уж предложили на жените да инвестират в различни несъществуващи проекти. 

Едната жена, от южната област Андалусия, е била измамена със 175 000 евро, а другата, от северната Страна на баските, е загубила 150 000 евро.

"Киберпрестъпниците, за да заловят жертвите, са проучили социалните им мрежи и са им направили психологически профил, като по този начин са открили, че и двете жени са уязвими хора, лишени от обич и намиращи се в състояние на депресия“, заявиха от полицията.

"Те също така са използвали платформи за незабавни съобщения, за да обменят съобщения и имейли с двете жени, докато не са стигнали до момента, в който са повярвали, че си чатят чрез WhatsApp със самия Брад Пит, който им е обещал романтична връзка и общо бъдеще.“

Полицията арестува петима души в южната част на Андалусия, включително предполагаемите лидери на групата.

В рамките на операцията те нахлуват в пет жилища и изземват няколко мобилни телефона, банкови карти, два компютъра и дневник, в който са записани фразите, използвани от измамниците за заблуда на жертвите им.

Служителите са успели да възстановят 85 000 евро от парите, които са били измамени от двете жени.


Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Izmami-vWhatsApp-2274020
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.