Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Поставят стационарни камери на пет ключови места в Пловдив
©
Заради многото инциденти по пловдивските улици, причинени от шофиране с висока скорост, в града под тепетата започна поставянето на съоръжения за камери, които да засичат нарушителите. Те се монтират на пет ключови артерии, определени от полицията. Камерите ще бъдат осигурени от вътрешното министерство, предава БНТ.

В Пловдив до този момент няма нито една стационарна камера, която да засича скорост и по показанията й да се налагат глоби. В същото време тази седмица пловдивската полиция остана с една камера тип тринога по-малко, след като в сряда сутринта пешеходец ритна едно от устройствата и избяга.

Часове по-късно той беше установен и задържан като предстои да се изясни размерът на щетата. Резултатът обаче е налице – затруднява се контролът на пътя, а в града тежките катастрофи заради висока скорост за съжаление не са рядко явление. За момента са определени пет ключови места, на които се очаква да се поставят стационарни камери, осигурени от МВР. 

Поне 150 стационарни камери са необходими на град с големината на Пловдив, за да се справи с гонките и високите скорости, смятат от Асоциацията на пострадалите при катастрофи. Последните най-тежки инциденти – на булевард "Руски“ и "Коматевско шосе", също бяха вследствие на превишената с пъти разрешена скорост в населено място.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Postavyat-stacionarni-kameri-na-pet-klyuchovi-mesta-v-Plovdiv-2279908
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.