Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Седма жертва при инцидент с тротинетка: Какви ограничения трябва да бъдат въведени?
Автор: ИА Фокус 08:33Коментари ()2364
©
Данните на МВР показват, че произшествията с тротинетки са зачестили, като за първата половина на тази година инцидентите са над 320.

Седма жертва при инцидент с тротинетка от началото на годината. Мъж почина през нощта срещу четвъртък в София след удар в стълб. "За този случай със сигурност е карал с доста висока скорост – минимум с 50 км/ч. Има статистика, че при удар в неподвижен предмет, се причиняват наранявания, но над тази скорост все едно падаш от 40 м височина и е фатално", обясни пред NOVA заместник-председателят на Асоциацията за квалификация на автомобилистите в България Петър Вутов.

"Препоръчваме да се кара с каска. Със сигурност хората трябва да се погрижат за своята безопасност. В тъмната част на денонощието е задължителна светлоотразителната жилетка", каза Владислав Стоицов от Българска асоциация за електромобилност. По думите му между 14 и 18-годишна възраст каските са задължителни, а над тази възраст – препоръчителни.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Sedma-zhertva-pri-incident-s-trotinetka-Kakvi-ogranicheniya-tryabva-da-budat-vuvedeni-2285911
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.