Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
До дни подновяват поръчката за кино "Космос"
©
Обществената поръчка за ремонта на кино "Космос" предстои да бъде подновена до дни. Добрата новина съобщи за Plovdiv24.bg заместник-кметът по култура Пламен Панов.

Гоцеделчевската фирма "Ринекс-М" ЕООД е оттеглила жалбата си и в момента тече 7-дневен срок за влизане в сила на съдебното решение. След това процедурата ще бъде подновена и потенциалните кандидати имат около една седмица, за да подадат оферти, уточни Панов.

Припомняме, че обществената поръчка беше спряна след жалба до КЗК, а после казусът стигна и до ВАС. Миналия четвъртък последната инстация е прекратила делото, след оттеглянето на жалбата и решението е в полза на Община Пловдив. 

Проектът за обновяване на кино "Космос" е на архитектурно студио "Тектоника-Б". В бъдещия културен център ще има зала с 600 места, в която могат да се извършват кинопрожекции, представления на театрални спектакли, концерти. В други две по-малки пространства ще има възможност да се правят презентации и изложби. На първия етаж на сградата ще бъде ситуирано кафене.

За обновяването на сградата и облагородяване на пространството около нея са предвидени максимално 9,9 млн. лв. без ДДС. Община Пловдив кандидатства за държавно финансиране и бяха осигурени 4,4 млн. лева за основния ремонт и превръщането на кино "Космос" в модерен културен център. Средствата трябва да се изразходват в следващите 3 години. Останалата част от сумата ще бъде осигурена или от бюджета на община Пловдив, или от съвместния културен проект с община Габрово, при условие че бъде одобрен.


Още по темата: общо новини по темата: 128
24.08.2024 »
22.08.2024 »
04.08.2024 »
06.07.2024 »
29.06.2024 »
17.05.2024 »
предишна страница [ 1/22 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Do-dni-podnovyavat-poruchkata-za-kino-Kosmos-2289530
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.