Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Залесителна кампания – община Асеновград ще раздава фиданки
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:41 / 08.10.2024Коментари ()390
©
Започва приемането на заявления за безплатно предоставяне на растителност от община Асеновград. Условието е гражданите да засадят получените фиданки на обществени места и общински терени – тротоари, паркове, градини и други. Ще бъдат раздадени само широколистни дървета.

Тази година няма да се предоставят цветя и храсти. Заявленията ще бъдат разглеждани от отдел "Зелени системи“. Експертите ще извършват оглед и съответно – преценка дали мястото е подходящо за засаждане на определения вид и брой от дървото, което е заявено.

Срокът за прием на заявления е 25.10.24 г. (петък), включително. Допълнително ще бъде обявена датата и мястото за доставка на одобрените заявки. В кампанията може да се включи всеки, желаещ да допринесе за подобряване на градската среда, като засади дърво. Заявления (в свободен текст) се приемат в "Информационен център“ на община Асеновград – II ет. от централния вход вляво.

Гражданите, които желаят да се включат в залесителната кампания на общинската администрация, следва да упоменат няколко важни неща. В заявлението трябва да се опише мястото, на което ще бъде осъществено засаждането, брой и вид, както и имена и телефонен номер на титуляря, който ще получи дърветата и ще се грижи за тях занапред.


Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zalesitelna-kampaniya-obshtina-Asenovgrad-shte-razdava-fidanki-2290844
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.