Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мицкоски: Имаме проблем българите да бъдат вписани в Конституцията
Автор: ИА Фокус 16:45 / 08.10.2024Коментари ()4497
©
"Имаме проблем българите да бъдат вписани в Конституцията сега, но няма проблем да ги впишем, когато станем част от Европейският съюз", това е заявил премиерът на Република Македония Християн Мицкоски в интервю за телевизия MRT, предава Денешен весник.

По-добре е да преговаряме, нямам никакви притеснения за това. По-добре е да преговаряме и да не правим отстъпки, каквито сме правили преди. Така е най-добре, ако зависехме само Критериите от Копенхаген (Критерии за присъединяване) и изпълнението на условията, които съдържат клъстерите. Така би било най-добре

"Имаме проблем българите да бъдат вписани в Конституцията сега, но нямаме проблем да ги впишем, когато станем част от Европейския съюз", е коментирал Мицкоски.

"Вече не трябва да сме наивни. Направихме твърде много отстъпки тези десетилетия назад, както никой не е правил и ако наистина има желание, тогава има начин да се сложи край на всичко това. Ние не предлагаме нещо, което е извън рамките на здравия разум, ние предлагаме конструктивен компромис, който сме готови да обсъдим", е подчертал той.

Християн Мицкоски е допълнил, че конституционните промени са проблем за РСМ, преди да получи ясни гаранции, че няма да нови пречки от страна на България по пътя към ЕС. той е заявил още, че имам проблем и с факта, че "България не допуска македонци да се регистрират там, дори и неправителствени организации, а Европейският съд по правата на човека няма една присъда за нарушени права на българите в Македония, срещу 14 в полза на македонците в България".

"Сега имам проблем, защото в този момент задавам въпроса - защо сега? Кажете ми защо сега? Нечии права са нарушени? Ако се нарушават правата на човека, кой е Бойко Борисов или Румен Радев или Християн Мицкоски или Петко, Трайко, без значение е, трябва ли един политик да оценява дали нечии права са нарушени? Има една институция, наречена Съд по правата на човека в Страсбург, и там пише 14 присъди за македонската общност в България, която дори неправителствена организация няма право да регистрира, и нула за българската общност в Македония", е коментирал Мицкоски


Още по темата: общо новини по темата: 61
04.10.2024 »
04.10.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
26.09.2024 »
предишна страница [ 1/11 ] следващата страница

Още новини от Международни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/mejdunarodni/Mickoski-Imame-problem-bulgarite-da-budat-vpisani-v-Konstituciyata-2290954
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.