Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Арестуваха румънци със златни кюлчета на кръста за 2 милиона лева!
Районна прокуратура-Хасково – Териториално отделение-Свиленград привлече като обвиняеми В.Б., на 54 г., и К.М.,на 49 г., румънски граждани, за това, че на 7 октомври на ГКПП "Капитан Андреево“, в съучастие като извършители, не изпълнили задължението си да декларират писмено пред митническите органи пренасяните през границата на страната 13 броя кюлчета злато с тегло 13 кг с обща левова равностойност 1 959 620 лева и стойността на предмета на престъплението е в особено големи размери - престъпление по чл.251, ал.1, вр.чл.20, ал.2 от Наказателния кодекс.

На 7 октомври 2024 г. на ГКПП "Капитан Андреево“ за излизане от България пристигнал лек автомобил с румънска регистрация, управляван от В.Б., на 54 г., и пътник К.М., на 49 г. Автомобилът пътувал от Румъния през България за Турция.

При извършен личен преглед на двамата румънски граждани в поставени на кръста ластични колани с пришити към тях джобове са били открити златни кюлчета. В колана на В.Б. са били намерени 6 златни кюлчета, а на К.М. - 7 кюлчета, всички от 24-каратово инвестиционно злато с общо тегло 13 кг и с обща левова равностойност 1 959 620 лева. Действията по разследването по досъдебното производство продължава под надзора на Районна прокуратура -Хасково.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Arestuvaha-rumunci-sus-zlatni-kyulcheta-na-krusta-za-2-miliona-leva-2292188
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.