Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Голям удар на МВР Пловдив!
Над 75 килограма наркотични вещества са иззети при съвместни действия на служители от пловдивската полиция и териториална дирекция "Национална сигурност“.

Специализираната операция във вторник е реализирана от служители на областната дирекция на МВР след постъпила оперативна информация от колегите им от териториалната дирекция "Национална сигурност", че на обслужваната територия ще се транспортира голямо количество наркотични вещества.

В следобедните часове екипите пристъпили към действия и в района на 114 км на автомагистрала "Тракия“ автопатрул на сектор "Пътна полиция“ спрял за проверка пътуващ към Пловдив тежкотоварен камион. При последвало претърсване в прикаченото полуремарке на превозното средство разследващи от отдел "Криминална полиция“ открили 5 кашона с общо 43 вакуумирани пакети с различна големина със съдържание на марихуана – общо тегло близо 61 килограма.

Допълнително е иззет и плик с над 16,5 килограма синтетичен канабиноид. Установено е, че 37-годишният водач на камиона, с криминалистични регистрации и осъждан, е обявен за общодържавно издирване с влязла в сила присъда "лишаване от свобода“ за престъпление по чл. 343в от НК.

Паралелно с неговото задържане, в района на 150 км на магистралата, посока Бургас, последвал арест и на 33-годишен шофьор на лек автомобил "Мерцедес“, пилотиращ въпросния камион. В колата са открити и иззети веществени доказателства с отношение по случая.

Образувано е досъдебно производство в отдел "Криминална полиция“ при ОДМВР – Пловдив за престъпление по чл. 354а, ал. 2 от НК. Двамата мъже са били задържани за срок до 24 часа, а с постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжна прокуратура – Пловдив са привлечени като обвиняеми и приведени в ареста за 72 часа.


Още по темата: общо новини по темата: 1
10.10.2024 »

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Golyam-udar-na-MVR-Plovdiv-2293355
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.