Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Фиданка Кацарева, ГЕРБ: Реформа в образованието сменя културата на заучаване с формиране на умения
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:38 / 10.10.2024Коментари ()902
©
ГЕРБ се ангажира да предложи и подкрепи реформи и политики за кардинална промяна в българската система на училищното образование. Това заяви Фиданка Кацарева, седма в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС в Пловдив.

Според нея доминиращата култура на заучаване и възпроизвеждане на знания, трябва да се замени с такава за формиране на умения и нагласи за реалния живот, развитие на функционална и социалноемоционална интелигентност, както и изграждане на мотивация за учене.

"За да бъде успешна реформата в училищното образование се изисква политическо лидерство, решителност и последователни усилия в продължение на поне 5 години, както и силно намаляване на фактологията в учебното съдържание, за да се освободи време за затвърждаване на знания и формиране на умения и нагласи“, смята седмата в листата за кандидат-депутати на ГЕРБ-СДС в Пловдив.

Тя допълни, че в периода от 2015 – 2020 година са извършени ключови реформи и инвестиции във всички сегменти на системата на образованието.

"Най-важният акцент в тях е човешкият фактор – учителят, преподавателят и всички други ангажирани в системата, на които разчитаме, за да се справим с най-значимите предизвикателства. По време на правителството на ГЕРБ започна увеличението на учителските заплати, за да достигнат те най-високите си нива в момента“, припомни Фиданка Кацарева.

По думите й възнагражденията на учителите – хората, които се грижат за развитието и бъдещето на децата ни, трябва да се повишат до ниво над 125% от средната брутна работна заплата за страната – цел, която е заложена в програмата на ГЕРБ-СДС.

Седмата в кандидат-депутатската листа на ГЕРБ-СДС Пловдив посочи, че в програмата на ГЕРБ-СДС са заложени приоритетите в реформата, която ще смени изцяло модела на училищното образование. Сред тях са изработване на концептуално нови учебни програми с по-малко фактология, повече време за упражнения и формиране на умения.

"На изборите на 27-ми октомври изберете ГЕРБ с № 18 в бюлетината, преференция 107“, призова Фиданка Кацарева, седма в пловдивската листа за кандидат-депутати на ГЕРБ-СДС.


Още по темата: общо новини по темата: 331
10.10.2024 »
10.10.2024 »
09.10.2024 »
09.10.2024 »
09.10.2024 »
09.10.2024 »
предишна страница [ 1/56 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Fidanka-Kacareva-GERB-Reforma-v-obrazovanieto-smenya-kulturata-na-zauchavane-s-formirane-na-umeniya-2293795
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.