Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Мъж задлъжня към 4 банки за часове
© NOVA
Мъж стана жертва на измама за стотици хиляди левове. Казва, че бил принуждаван да тегли банкови кредити. 

"От момента, в който наистина осъзнах, че съм станал жертва на измама, животът ми се преобърна.  Откакто стана това нещо вземам лекарства за успокоение. Тези хора в момента харчат и се наслаждават на моите пари. Моите мъки ще продължат цели 10 години", казва мъжът, който повярвал в красивата лъжа пред NOVA. По думите му в схемата участват няколко души.

В началото на месеца не подозира, че един чат ще му струва близо 330 000 лева.

"В началото на септември с мен се свърза момче. Каза, че ме е виждал, че ме познава. Ставаше въпрос за негова приятелка, която си търси работа – дали в моята работа търсят хора. Аз му казах, че търсим, да се свърже с мен. Той за първи път ми пише. Абсолютно никога не съм го виждал, нито го познавам. Той нямаше Facebook, използваше само Messenger", казва Сашо.

Това е контактът му с първия човек от измамната схема - този, който трябва да проучи жертвата. Държи се като добър познат, който моли за услуга и го кани на кафе.

"Видяхме се, аз говорих с неговата приятелка, която си търсеше работа. След това останахме двамата. Каза ми, че работи за човек, който се занимава с кредити", допълва жертвата.

Измамникът твърдял, че минаваш през 3-4 банки, а те ти отпускат кредити в същия ден. Неговият познат ги погасява веднага, а за услугата получаваш комисионна. Познатият се представил като Мартин. Той е мозъкът на схемата - човекът, който трябва да омагьоса Сашо. Мъжът успява за няколко минути да провери дали Сашо има кредити и веднага му звъни отново. Обещава му комисионна от 8000 лв. Мишената вече е улучена. Ловът е успешен, въпреки че нищо от предложеното не звучи логично и че Сашо е образован млад мъж.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Muzh-zadluzhnya-kum-4-banki-za-chasove-2294586
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.