Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жителите на три пловдивски села излязоха на протест
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:28 / 12.10.2024Коментари ()2902
Жителите на три пловдивски села – Трилистник, Скутаре и Рогош, излязоха на протест срещу огромното забавяне на строежа на новия жп надлез, свързващ Трилистник със съседните населени места и с Пловдив. Вече повече от година обектът е незавършен. Вместо безопасна и удобна връзка между селата, на лице е един силно компрометиран, изключително прашен и осеян с дупки междуселски път, явяващ се алтернативен маршрут, по който преминаващите чупят автомобилите си постоянно, а на малките деца им става лошо от силното друсане. Въпреки обещанията на кмета на община Марица, че ще асфалтиран, това не се случи. 

Другият вариант за излизане и влизане в Трилистник е АМ "Тракия“, където стотици хора ежедневно са принудени да удължават маршрута си с над 20 километра през опасния участък на пътната артерия - от 137-я до 141 км. 

Емил Манчев от звеното за ръководството на проекти в НКЖИ изрази увереност, че до 30 ноември съоръжението ще бъде пуснато в експлоатация. Той заяви, че поддържането на междуселския път не е ангажимент на железопътната компания, а на собственика на пътя, т.е. община Марица. От своя страна кметът на Трилистник Мирчо Петров обясни, че от страна на двете села - Трилистник и Скутаре, е предоставен на НКЖИ чакъл за поддържането на пътя. Протестиращите не останаха доволни от отговорите на представителя н НКЖИ. 

"Не сме удовлетворени от тази среща. Не можа да стане ясно защо беше тази безотговорност до тук и кога реално ще се случат нещата“, обобщи Петров. Хората остават в протестна готовност до пускането в експлоатация на новия жп надлез.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhitelite-na-tri-plovdivski-sela-izlyazoha-na-protest-2296084
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.