Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Жителите на Труд продължават да настояват единицата да ходи до тяхното село
©
След провеждането на поредния протест,. при който Карловско шосе беше блокирано от протестиращи, жителите на село Труд внесоха ново официално искане до институциите с конкретни предложения за трайно решаване на транспортния проблем, който сериозно затруднява живота на местната общност и бизнеса.

В искането се посочва необходимостта от изменение на маршрутното разписание на автобусна линия №1, така че тя да обслужва и село Труд, като се подчертава, че настоящите алтернативи – междуградски автобуси и маршрутка №5 – са неудовлетворяващи и опасни.

Гражданите настояват новият маршрут на линия №1 да бъде утвърден преди сключването на новите договори между община Пловдив и превозвачите, за да се избегнат по-нататъшни закъснения и сложни процедури по предоговаряне в бъдеще.

Те предлагат създаването на експертна комисия с участие на представители на Областна администрация, общините Пловдив и "Марица", както и на гражданското общество, която да гарантира, че транспортното решение ще бъде в съответствие с действащото законодателство. Жителите на Труд продължават да водят диалога с институциите чрез медиите, тъй като са отстранени от процеса по вземане на решения, въпреки многократните писма и подписки.

Те изразяват недоволство от липсата на участие в обсъжданията и заявяват, че ще продължат протестите си, докато не бъдат взети конкретни мерки за подобряване на транспортната ситуация.

Следващи протести са планирани пред Областна Администрация, Община Пловдив и община "Марица".



Още по темата: общо новини по темата: 25
13.10.2024 »
07.10.2024 »
02.10.2024 »
01.10.2024 »
30.09.2024 »
19.09.2024 »
предишна страница [ 1/5 ] следващата страница

Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Zhitelite-na-Trud-produlzhavat-da-nastoyavat-edinicata-da-hodi-do-tyahnoto-selo-2298058
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.