Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ясна е присъдата на Ал-Макуаси, призовавал да се убиват американци и евреи
©
По внесен обвинителен акт от Софийска градска прокуратура, Софийски градски съд постанови осъдителна присъда за престъпление против републиката, съобщиха от СГС. Обвинителният акт е внесен в съда от СГП на 24.06.2024 г. след проведено разследване от следовател.

С присъда от 14.10.2024 г. Софийски градски съд (СГС) призна Б. М. Ал-Макуаси за: 

- По първото обвинение, за престъпление по чл. 407 от НК, Б. М. Ал-Макуаси е признат за невиновен. 

- По второто обвинение - престъпление по чл. 111, ал. 1, вр. чл. 26, ал. 1 от НК, подсъдимият е признат за виновен и осъден на наказание "Лишаване от свобода“ за срок от една година.

Престъплението е извършено при условията на продължавано престъпление с две деяния, които се изразяват в това, че на 25.10.2023 г. в гр. София, подсъдимият се заканил да извърши престъпление по чл. 108а, ал. 1 от НК, убийство по чл. 115 от НК и телесна повреда по чл. 128 от НК с цел да създаде смут и страх в населението – изготвил звукови и текстове съобщения на български, арабски и английски език и изпратил същите на двама граждани чрез приложението "Уотс ап“, в които отправил закани, че ще убива, коли и нареже всеки евреин, че ще отмъсти за близките си и ще извърши убийство на всеки американец или ционист и непосредствено след изпращането му изпратил и текстово съобщение с обръщение към Аллах, че ще ги накълца на парчета.

- По третото обвинение - престъпление по чл. 111, ал. 3 НК и чл. 54 НК, подсъдимият е признат за виновен и осъден на наказание "Лишаване от свобода“ за срок от две години затова, че на 25.10.23 г. в гр. София явно подбуждал към извършване на престъпление по чл. 108а, ал. 1 от НК, убийство по чл. 115 от НК и телесна повреда по чл. 128 от НК с цел да създаде смут и страх в населението по друг начин – изготвил и изпратил видеоклип на арабски език чрез приложението "Уотс ап“ на двама свидетели, в който отправил призив към други лица да извършат убийства и телесни повреди на всеки американец или ционист, изказал послания за отмъщения "кръв за кръв, разрушение за разрушение, убийство за убийство, дете за дете, да отмъстим на всеки американец или ционист, не им прощавайте, убивайте ги“. 

На основание чл. 23, ал. 1 НК, съдът е наложил на Б. М. Ал-Макуаси едно общо най-тежко наказание, а именно "Лишаване от свобода“ за срок от две години.

На основание чл. 66, ал. 1 НК, съдът е отложил изпълнението на така наложеното общо наказание за срок от четири години. Присъдата на СГС не е окончателна и подлежи на обжалване и протестиране пред САС.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Yasna-e-prisudata-na-Al-Makuasi-prizovaval-da-se-ubivat-amerikanci-i-evrei-2300789
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.