Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Експерт: Светът започва да приема този метод на разплащане, тук все още основните валути са евро и лев
©
Въпросът за използването на криптовалути в строителни проекти предизвиква все повече внимание в световен мащаб. Докато в някои страни като САЩ и Португалия вече се наблюдават първите сделки с виртуални валути, българският пазар остава по-консервативен.

Това заяви в интервю за БГНЕС Диляна Христова, генерален мениджър на водеща строително-инвестиционна компания. Тя сподели своето виждане относно това дали и как криптовалутите могат да променят строителния сектор у нас.

Диляна Христова е инженер с дългогодишен опит в строителството и недвижимите имоти. Тя е завършила "Геотехника и геоинженеринг“, както и "Възобновяеми източници на енергия“. С над 20 години професионален стаж в сферата, Христова е била част от множество значими строителни проекти в страната.

"Нашият пазар все още е консервативен към сделки с криптовалути. Въпреки че светът започва да приема този метод на разплащане, тук все още основните валути са евро и лев. Основният фактор за приемането на криптовалутата като разплащателно средство е желанието на продавача. Купувачът може да иска да плати с биткойн, но ако продавачът не е склонен, сделката няма да се осъществи.

"Очаквам да измине време, преди криптовалутата да стане обичаен метод на разплащане. В момента регулациите срещу изпиране на пари и нестабилността на стойността на криптовалутите затрудняват приемането им. В България едва 6% от населението притежава криптовалути и дори по-малка част от тях биха използвали тези активи за покупка на недвижими имоти. За да има промяна, трябва да се увеличи доверието в криптовалутите чрез регулации и да се въведат по-ясни механизми за тяхното осчетоводяване", казва още експертът.


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Ekspert-Svetut-zapochva-da-priema-tozi-metod-na-razplashtane-tuk-vse-oshte-osnovnite-valuti-sa-evro-i-lev-2301639
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.