Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Живко Тодоров: "Швейцария" на Балканите или сметището на "Европа"?
©
Водачът на листата на КП "Свободни избиратели" за 16 МИР Пловдив град  Живко Тодоров с интервю за Plovdiv24.bg:

Г-н Тодоров, уловихте ли настроението на хората и техните очаквания?

По време на кампанията успях лично да разговарям със стотици хора. Множеството им проблеми имат общ характер и той е липсата на добро управление и социална справедливост. А специално за град Пловдив – презастрояването, оскъдната поддръжка и обезопасеност на зелените площи и социалната инфраструктура – междублокови пространства, липсата на сигурност в опазването на общинското имущество.

Какви според вас са необходимите мерки за подобряване на икономическото състояние на страната?

На първо място трябва да се създаде енергийна стабилност спрямо частния и обществения сектор. Цената на енергията е ключова за икономиката на страната. Всички останали сектори са пряко зависими от нея. Подобряване на транспортната свързаност между областните градове. Това е жизнено важно за хората, работещи в по-отдалечени райони от дома си. Привличане на инвестиции от страна на гражданите към националната икономика. Създаване на стимули за работата на малкия бизнес.

С какво бихте спрели обедняването и как ще стимулирате увеличението на доходите на населението?

Имаме широк кръг от мерки, определени в нашата програма, като – законодателни инициативи за гарантиране на справедливо заплащане и подобряване на условията на труд. Програми за преквалификация с акценти върху дигиталните умения и зелените технологии. Повишаване на предприемаческите умения и финансовата грамотност на "нуждаещите се“. Подкрепа за младите семейства чрез облекчен достъп до субсидирани жилища и услуги за грижа за деца.

Темата с чистотата на въздуха е винаги актуална. Какви зелени политики сте приели като свои приоритети?

Стриктно прилагане на европейското природозащитно законодателство, свързано с водите, горите, почвите и въздуха, както и актуализация на националното ни такова. Изграждане на единни автоматизирани системи за мониторинг на тези ресурси, тяхното използване и развитие. Единно общо управление и контролни органи на национално и местно ниво. Гарантиране на безопасна и чиста околна среда, на всеки български гражданин. Устойчиво управление на отпадъците, стремеж към постигане на кръгова икономика и създаване на гражданско самосъзнание за по-зелен свят.

Как оценявате шансовете си като коалиция?

Оценката ще бъде дадена в края на изборния ден от свободно мислещите граждани. С видимия разпад от ляво и от дясно на политическата сцена, считам, че шансовете ни са повече от добри. Намираме все повече съмишленици и подкрепа. Гласуването е за един ден, а последствията са за минимум четири години. Призовавам всички граждани да гласуват с разум и съвест с номер 22 за КП "Свободни избиратели“, за да имаме възможността да работим по политики за развитието и бъдещето на страната ни.


Още по темата: общо новини по темата: 410
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
22.10.2024 »
предишна страница [ 1/69 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Zhivko-Todorov-Shveicariya-na-Balkanite-ili-smetishteto-na-Evropa--2307752
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.