Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Пловдивчанка е била изнасилена в апартамент
Автор: Ивет Калчишкова 21:08 / 24.10.2024Коментари ()2592
©
Илюстрация
"Газовият ми пистолет са го виждали над 100 човека. Носил съм го навсякъде, но не съм стрелял никога с него", това сподели 54-годишния Красимир Минчев пред съдът по-рано днес.

Мъжът се е опитал да подтикне пловдивчанка да проституира, като я заплашвал с оръжие, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Минчев е вдовец и е осъждан е. Той бе доведен в зала с белезници и под наблюдението на съдебна охрана. В ръцете си държеше наказателния кодекс, както и още други документи с които да подкрепи доводите си.

Съдът докладва, че на 23 август Минчев е подал жалба. В нея той споделя, че обвинителния акт е некоректен и е в ущърб спрямо неговата личност. 

"Дознателката в полицията ми каза, че шокиращо и за нея как моите обвинение са се меняли на всеки две седмици, за да се стигне до най-тежкото. Трафикът на органи за които съм обвинен - не е доказан. Проституцията и заканата за убийство също. Всичко е по думите на потърпевшата Наталия Ангелова. Оръжията са ми регистрирани в службата в Пазарджик", каза още той. 

Мъжът е на мнение, че прокурорът е действал предубедено, а квалификация на престъплението му е неправилна.

Според обвинителният акт на 15.01.2024 г., Минчев заключил Ангелова в апартамент с цел да бъде използвана за развратни действия. Мъжът е изнасилил жената, като използвал физическа сила и заплахи.

Минчев се заканвал, че ще убие Ангелова, ако отиде до прозореца или се опита да избяга, а след това опирал пистолет в главата й. Той принуждавал жената да проституира, а събраните пари от клиентите си да отчита на него. 

Междувременно заплахите към нея били непрестанни. В моменти на ярост мъжът казвал на Ангелова, че ще я убие, а органите й ще продаде.

В зала мъжът многократно изтъкна, че правосъдната система го саботира, като не уважава исканите от него неща - следствен експеримент, очна ставка между Наталия и него, както и изземване на записи от камери. 

Пред съдебния състав Минчев разказа, че в конкретната вечер той е викнал такси и е качил Ангелова в него, а от своя страна тя му е поискала пари за пакетчета "хероин".

След като изслуша всичките желание на подсъдимия, съдия Герцова прецени да не върне обвинителния акт за поправка в прокуратурата. 

Процесът ще се проведе по общия ред разпит на свидетели и вещи лица през ноември. Очаква се да бъде призована и потърпевщата Ангелова, която да разкаже спомените си за случилото се.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Plovdivchanka-e-bila-iznasilena-v-apartament-2310944
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.