Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кандидати за народни представители от "БСП - Обединена Левица" дискутираха наболели проблеми с експерти от СИНПИ
©
Кандидатите за народни представители от "БСП - Обединена Левица“ Иван Петков, адвокат Атанас Бояджиев и Стоилин Генуров, както и общинските съветници от ППГОС "БСП за България“ се срещнаха с експерти от Стратегически институт за национални политики и идеи (СИНПИ) и организации в сферата на екологията.

Основните теми, разисквани на срещата-дискусия, бяха презастрояването, транспортът и замърсеният въздух. Председателят на СИНПИ д-р Калоян Паргов даде за пример решаването на проблема с презастрояването в Букурещ, както и начините, по които се справят с трафика, замърсяването на въздуха и паркирането европейските градове.

Проф. арх. Иван Данов - бивш министър на инвестиционното проектиране в кабинета "Орешарски“, нарече Закона за устройство на територията (ЗУТ) основа на малка корупция, а по думите му голямата корупция се крие в строителството. На зададен въпрос дали наистина управлението на българските води се предоставя на израелска фирма, той не само потвърди, като заяви, че това споразумение е взето с решение в последните дни на кабинета "Борисов 3“ и е противоконституционно, но също така добави, че и "Софийска вода“ се управлява от френска компания.

На срещата бяха обсъдени също редица проблеми на град Пловдив, както и действия за справянето с тях, които ще бъдат предприети съвместно със СИНПИ, както със съветниците от "БСП за България“, така и с бъдещите народни представители от левицата.


Още по темата: общо новини по темата: 442
25.10.2024 »
25.10.2024 »
25.10.2024 »
25.10.2024 »
25.10.2024 »
25.10.2024 »
предишна страница [ 1/74 ] следващата страница

Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kandidati-za-narodni-predstaviteli-ot-BSP-Obedinena-Levica-diskutiraha-naboleli-problemi-s-eksperti-ot-SINPI-2311728
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.