Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
18-годишен от Пловдив със сериозен опит в поредица избори
© БГНЕС
Илюстративна снимка
Над 4 хиляди са членовете на секционните избирателни комисии (СИК) в Пловдив, които днес по график ще получават изборните книжа по райони и ще подготвят помещенията за гласуването в неделя. През тази седмица се проведоха и обученията, на които те получиха инструкции по цялата технология на изборния процес. Днес ще се разпределят и тестват и машините, които в града са 457. Само в две секции няма да има машинно гласуване, тъй като броят на избирателите там е под 300. 

И днес, и в утрешния ден очакваме да има замени в секционните комисии, заяви пред БНР председателят на 16-а РИК Калоян Сухоруков, но според него те ще са много по-малко, отколкото в първите дни след сформирането им.

По време на обученията в крайна сметка е станало ясно, че са много малко хората, които за първи път са решили да се включат в секционните комисии, коментира още той.

Когато се внимава и когато има максимална мобилизация на всички, приемането на изборната документация се случва бързо, казаха Дияна Стоянова, Боряна Мичева и Таня Кехайова, които са дългогодишни председатели на секционни комисии в районите "Южен" и "Тракия".  

Още като навършил 18 години, Звездилян Недев пожелал да участва в работата на СИК и така вече е натрупал опит в поредицата избори в последните години. Той смята, че ако се работи прецизно, няма как да се правят грешки и не е въпрос на това дали са по-млади или по-възрастни участниците в комисиите.

Проверката чрез електронния протокол е препоръчителна, това е съветът и за тези избори на председателя на 16-а РИК Калоян Сухоруков. Той уточни, че 13-а Палата на Панаира, където ще се приемат изборните книжа и където се помещава 16-а РИК, е оборудвана с всичко необходимо.


Още по темата: общо новини по темата: 452
26.10.2024 »
26.10.2024 »
26.10.2024 »
26.10.2024 »
26.10.2024 »
25.10.2024 »
предишна страница [ 1/76 ] следващата страница

Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/18-godishen-ot-Plovdiv-sus-seriozen-opit-v-poredica-izbori-2312851
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.