Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Титюков подписа Европейската харта за пътна безопасност от името на Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:24 / 22.02.2011Коментари ()1815
Зам.-кметът Георги Титюков подписа от името на Община Пловдив Европейската харта за пътна безопасност. За 2011 към инициативата на Европейската комисия се присъединяват нови 27 участници, като целта е да бъде спасен животът на 25 000 души, които ежегодно стават жертва на катастрофи по европейските пътища. Кампанията е ориентирана основно към младите хора и е от изключителна важност още в по-ранна училищна възраст те добре да познават и да спазват правилата за движение по пътищата, коментира зам.-кметът Титюков.

Община Пловдив вече е изградила специализирани детски площадки в пет от районите, ще направим и една в район "Централен", но поради липса на терен това вероятно ще стане в двора на някое от училищата. В подкрепа на хартата ще направим програма за целогодишно обучение по безопасност на движението, като ще търсим възможност и за теоретични часове в училище, допълни още Титюков. Той получи Европейската харта за пътна безопасност от министъра на транспорта Александър Цветков. В България проблемът с безопасността по пътищата е бил дискутиран официално за първи път през 1906 година, когато в София пощенски автомобил блъснал пешеходец заради превишена скорост, като ограничението тогава било до 4 километра в час.


Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Tityukov-podpisa-Evropeiskata-harta-za-putna-bezopasnost-ot-imeto-na-Plovdiv-232097
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.