Ще си оближете пръстите! Уникална рецепта за маринован сафрид "24 x 24" | ||||||
| ||||||
Необходими продукти: Сафрид – 1 кг Едра сол – ½ кг Оцет – ½ л Олио – 200 мл. Черен пипер на зърна Бахар Дафинов лист Начин на приготвяне: Рибата се почиства добре, премахват се главите, перките и опашките. В подходящ съд се покрива от всички страни със солта и се остава в хладилник за 24 часа. След изтичане на времето се изплаква с вода, след което се оставя за същия период от време на хладно, покрита с оцета. На следващия ден се нарежда плътно в буркани като на дъното се поставят по 2-3 броя дафинов лист, малко черен пипер и няколко зърна бахар. Накрая се долива от олиото, което трябва да покрива добре рибата. В доста домакинства предпочитат рибата да се залее с препържено олио. |