Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
До 20% ще се увеличат заплатите на медицински сестри и санитари
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:42 / 23.03.2007Коментари ()1361
До 20% ще бъдат увеличени заплатите на средния медицински персонал - медицински сестри, санитари и др., в бюджетните предприятия към министъра на здравеопазването. Повишението ще бъде със задна дата от 1 януари 2007 г., предвиждат приетите от правителството изменения и допълнения в Постановление №168/2006 г. за заплатите в бюджетните организации и дейности.

Средно с 10 на сто от 1 януари ще нараснат и заплатите на работещите в териториалните звена на Главна дирекция "Земеделие и гори", които са пряко ангажирани с усвояване на средствата на ЕС и не получават допълнително възнаграждение за това по реда на чл. 8 от ПМС №168/2006.

Заплатите на служителите в държавната администрация вече ще се определят от качеството на работата им, предвижда друга промяна в постановлението. На ръководителите на административните структури ще се даде възможност да увеличават индивидуалните основни заплати на служителите текущо през годината. Повишението ще бъде в рамките на средствата за заплати и до максималния размер на основната заплата, която е определена за съответната длъжност. Този механизъм ще се прилага за служителите, чиято оценка при последната годишна атестация е не по-ниска от 3, което означава, че "изпълнението отговаря на изискванията".

Източник за увеличаване на индивидуалните основни месечни заплати могат да бъдат икономии от средства от заплати в резултат на ефективно намаляване на числеността на работещите.

Предстои с отделно постановление, в съответствие с политиката по доходите на правителството за 2007 г., от 1 юли с 10% да бъдат повишени заплатите на работещите в бюджетната сфера.



Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Do-20-shte-se-uvelichat-zaplatite-na-medicinski-sestri-i-sanitari-25300
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.