Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Канят пловдивския бизнес да инвестира в Александруполис
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:45 / 08.05.2007Коментари ()1288
Редовна автобусна линия от Пловдив до Александруполис ще бъде открита през лятото и това ще е първият конкретен резултат от подписания днес в Пловдвиския панаир Протокол за сътрудничество между Пловдивска област и гръцката област Еврос.За пръв път става въпрос не само за привличане на чужди инвестиции в Пловдивска област, но и за обратния процес - стимулиране на интереса на пловдивски бизнесмени към инвестиране в Александруполис и цялата гръцка област Еврос, подчерта областният управител Тодор Петков.

Новите ни партньори са на първо място в Гърция по спечелени проекти, финансирани от еврофондовете, и на 6-то място по инвестиции сред всички региони на страните - членки в ЕС. Готовност да предаде този опит декларира управителят на област Еврос Николаос Замбонидис. Пловдив, Еврос и Националният борд по туризъм, който е инициатор за подписване на споразумението, ще разработят общи икономически, социални и културни проекти, които ще кандидатстват за финансиране по различни европейски програми.

За целта ще бъде създадена специална работна група. Ще направим модел на междурегионално сътрудничество в рамките на ЕС, заяви председателят на Националния борд по туризъм и изпълнителен директор на Пловдивския панаир Георги Гергов. Информацията е на Дарик радио.



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Kanyat-plovdivskiya-biznes-da-investira-v-Aleksandrupolis-26998
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.