Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Замерват качеството на въздуха утре - в Деня без автомобили
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:23 / 21.09.2011Коментари ()3322
© Plovdiv24.bg
По повод световния Ден без автомобили 22 септември мобилни лаборатории на Изпълнителната агенция по околната среда към екоминистерството ще извършат сравнителни замервания за качеството на въздуха не само в София, а и в други четири големи града на страната - Пловдив, Русе, Плевен и Бургас.

Ще бъдат представени данни за концентрациите на основни и специфични показатели за качеството на въздуха в ден с нормален автомобилен трафик - 21 септември, и в Деня без автомобили - 22 септември. Лабораториите ще измерят наличието на фини прахови частици (ФПЧ10), азотен оксид, азотен диоксид, въглероден оксид, серен диоксид, метан и неметанови въглеводороди. Данните ще послужат за изготвянето на анализ за влиянието на автомобилния транспорт върху качеството на атмосферния въздух в столицата.

Първоначални сравнителни данни в реално време могат да бъдат предоставени в следобедните часове на 22 септември, а на сайта на ИАОС ще бъдат публикувани окончателните резултати със средночасови и средноденонощни данни.

В Пловдив замерването ще се проведе на ул. "Васил Левски", в отрязъка между кръстовищата с бул. "България" и бул. "Дунав". 

Получените резултати от направените сравнителни замервания в страната за деня ще бъдат публикувани на интернет страницата на МОСВ.

Източник: в. "Дневник"


Още новини от Национални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/Bylgaria/Zamervat-kachestvoto-na-vuzduha-utre-v-Denya-bez-avtomobili-289321
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.