Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Организират пресконференция по повод Седмицата на кърменето
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:43 / 02.08.2007Коментари ()964
Днес от 11.00 часа, ще се състои съвместна пресконференция на Министерството на здравеопазването и Националния комитет по кърмене по повод Световната седмица на кърменето /1 - 7 август/ под мотото "Началото е важно".


Ще бъдат представени дейностите на "Ла Лече Лига-България" в подкрепа на кърменето и помощта, която оказват на майките, както и информация за Центъра за бременни жени в Пловдив, за организираните курсове за бременни и пропагандирането на кърменето.Ще бъдат представени дейностите, насочени към кърменето, които ще бъдат реализирани в рамките на Националния план за действие "Храни и хранене", постиженията на инициативата "Болници - приятели на бебетата" и преимуществата на изключителното кърмене. Ще бъде споделен опита на МБАЛ - Враца за въвеждане на ранното закърмяне и ползите за майката и бебето, както и резултатите от проведеното от социологическа агенция "СКАЛА", в периода април-юли 2007 г., анкетно проучване "Нагласи към кърменето на здравните професионалисти, работещи с деца".

Освен това ще бъдат споделени най-честите трудности и нужди на майките при кърмене и захранване на децата им. Информира actualno.com



Още новини от Новини от Пловдив:

https://www.plovdiv24.bg/novini/plovdiv/Organizirat-preskonferenciya-po-povod-Sedmicata-na-kurmeneto-30302
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.