Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Глобяват до 20 000 лева за палене на стърнища
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:18 / 03.08.2007Коментари ()1064
©
Проверки за прилагането на адекватни мерки от общинските администрации срещу незаконни палежи на стърнища извършват експертите на РИОСВ в Пазарджик.

Констатирано е, че сметището над село Дъбравите не се запръстява, поради неизправност на необходимата за това техника. В резултат от това гасаческата група на селото и огнеборците са успели да предотвратят разрастването на пожар към боровата гора в близост до Белово. За неизпълнени ангажименти и непредприети мерки за безопасност Завода за хартия в град Белово ще бъде санкциониран.

От 100 до 6 000 лева глоба за физически лица и от 100 до 20 000 лева за юридическите предвижда Законът за опазване на околната среда.
РИОСВ препоръчва на общините да изградят минерализована ивица около депата за битови отпадъци и да я поддържат в изправност и забранява паленето на отпадъците, както на депонирани площадки, така и на нерегламентирано изхвърлени, извън границите на сметището, информират от пресцентъра на инспекцията.

Кметовете на населени места се задължават да предприемат мерки за недопускане на палежи на стърнища, слогове, крайпътни ивици и сухи треви и да сформират гасачески групи. Тяхно задължение е и да информират населението за забраната на тези практики, за последиците от тях, както и за санкциите, които ще се прилагат на нарушителите. Информация и снимка на Дарик радио.



Още новини от Регионални новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/regionalni/Globyavat-do-20-000-leva-za-palene-na-sturnishta-30354
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.