Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ботев ще се справя без ветерана Видолов
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:00 / 05.08.2007Коментари ()2954
©
Преди година Ботев бе разтърсен от скандал. Отборът бе напуснат от Константин Дервенков и Костадин Костадинов. Президентът на Ботев Димитър Христолов даде на прокуратурата Дервенков и Левски заради съмнителния трансфер на Веселин Минев при шампионите. Стигна се и до друг скандален случай - Николай Домакинов отказа да преподпише договора си. След дълги перипетии се стигна до дисциплинарното уволнеине на Домакинов през пролетта на 2007 г., който от новия сезон ще играе в Черно море.
Без отново да извърши гръмки трансфери през това лято, Ботев привлече няколко качествени футболисти. В отбора вече са двамата асове на Марица - Георги Христов и Николай Манчев, Стефан Киков от Шумен, както и синът на старши треньора Светослав Гърков - Васил.

За съжаление на феновете на Ботев отборът бе напуснат от ветерана Костадин Видолов, който премина в Спартак (Пд). За негов заместник се спряга Николай Манчев. При липсата на техничаря от Войсил лидер на отбора ще бъде вратарят Лилчо Арсов. Проблемен е левият бек. Година след скандалния трансфер на Веселин Минев в Левски жълто-черните спешно търсят най-удачни варианти за негов заместник. Най-вероятно на поста ще продължи да играе преквалифицираният капитан Даниел Божков. В центъра на отбраната безспорен титуляр е Илиян Гаров. За мястото до него се конкурират Величко Величков и Васил Василев. За местата в полузащитата се конкурират Атанас Въргов, Николай Манчев, Борислав Караматев и Васил Гърков. В нападение треньорът Светослав Гърков има богат избор. Той ще избира измежду Георги Какалов, завърналия се с наем от датския Рандерс Дормушали Саидходжа, Емил Урумов, Атанас Чипилов, Стефан Киков и Георги Христов. Въпреки поредната кампания от страна на феновете за сваляване на президента Димитър Христолов отборът може да разчита на безрезервната им подкрепа.

Анализът е на "7 дни спорт".



Още новини от Аналитични новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/analitycs/Botev-shte-se-spravya-bez-veterana-Vidolov-30409
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.