Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Уикенд навигатор: Хисаря
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:53 / 11.08.2007Коментари ()2073
©
Лято е. Време е за море. Всеки планира морската си отпуска предварително. В същото време околностите на Пловдив предлагат достатъчно места за посещение през уикенда. Няма нищо по-разтоварващо през почивните дни да избягаш за 1-2 вечери в от града, търсейки прохлада и спокойствие, далеч от градската динамика. Plovdiv24.com ще се опита да се превърне чрез серия от статии във Ваш виртуален гид из привлекателните за почивка места в близост до Пловдив.

Хисаря

Античната римска крепост Августа в Хисаря е археологически резерват, отличен образец на античното строително изкуство и може би най-внушителният и добре запазен паметник от този вид в България. Крепостната стена е дълга около 2,5 км и на места височината на руините достига 10 м. Крепостта е имала 44 кули. Тук могат да се видят останките от римски бани, както и арената на втория по големина амфитеатър, разкрит в България досега.

Днес Хисаря е модерен лечебен ку
©
рорт, чието най-голямо преимущество са 22-та минерални извора с температура от 37 до 52º С. Минералната вода е мека, чиста, безцветна, няма мирис, вкусна е. Леко е минерализирана, преобладават хидрокарбоничните, натриевите, сулфатните и флуорните йони, както и солидно количество радиоактивен газ.

Водата има лечебни свойства главно за проблеми с бъбреците, отделителната система, черния дроб, жлъчния мехур, храносмилателната система и панкреаса.

 



Още по темата: общо новини по темата: 1
11.08.2007 »

Още новини от Любопитни новини:

https://www.plovdiv24.bg/novini/interesno/Uikend-navigator-Hisarya-30673
Copyright © Plovdiv24.bg. Всички права запазени.